Köpvillkor

Generellt
Interiadesign.se ägs och bedrivs av Interia design AB (559265-0096).  

Interadesign.se agerar som en mellanhand och inte säljare. Det är våra partnerbutiker som levererar varorna. Butiken ansvarar för att avtalet uppfylls och är den verkliga avtalsparten för konsumenten.

Nedanstående handelsvillkor gäller för samtliga köp från interiadesign.se. Undantag från villkoren om det har ingåtts andra skriftliga avtal mellan köparen och interiadesign.se.

Produkter och priser
Vi gör vårt bästa för att säkerställa att rätt information, pris och beskrivning visas på interiadesign.se. Vi reserverar oss för felaktigheter då vi får informationen från våra partnerbutiker och det kan uppstå situationer då vi upptäcker misstag. Vid dessa omständigheter agerar vi efter upptäckt misstag och ersätter dig som kund omgående. Produkterna på interiadesign.se är tillgodosedda och prissatta av våra partnerbutiker. Alla priser är angivna i SEK och inkl moms.

Betalning
Beställning av produkter sker via interiadesign.se. Vi garanterar säkra betalningsalternativ via Klarna, internetbank, delbetalning och VISA/Mastercard/AMEX.

Interiadesign.se förbehåller sig rätten att neka köp om betalkortet är ogiltigt eller om köpesumman inte finns disponibelt för debitering. 

Efter köpet är genomfört skickas orderinformation om beställningen till angiven e-postadress. Avtal ingås först när partnerbutiken via interiadesign.se bekräftat beställningen.

För att handla på interiadesign.se måste du ha fyllt 18 år. Om du inte fyllt 18 år kan du fortfarande genomföra köp men då krävs förmyndares godkännande eller annan juridisk rätt att ingå köpet.

Leverans
När du handlar på Interia design handlar du direkt från flera olika lokala butiker i Skandinavien. Varorna skickas från fysiska butiker till dig. Om du har beställt flera produkter kan det därför komma flera paket.

Våra partnerbutiker hanterar och skickar din order inom 24 timmar och har en leveranstid om 2-8 vardagar. Notera att några möbler är beställningsvaror med längre leveranstid, se info i produktbeskrivningen. I din orderbekräftelse finner du spårningsnummer och kan enkelt se var ditt paket befinner sig. 

Vi erbjuder fri frakt på beställningar över 399 SEK, på större möbler har vi en fraktkostnad som beräknas i kassan. 

Retur
Beställda varor kan returneras utan kostnad inom 14 dagar efter ordern har hämtats ut. För att returnera vänligen skicka ett mail till info@interiadesign.se med ordernummer och använd sedan medföljande returfraktsedel. Returer ska skickas tillbaka i originalförpackning och konsumenten ansvarar för eventuella skador vid returen, därför ber vi er att packa väl. 

Du ansvarar endast för eventuell minskning av varans värde, som beror på annan hantering än vad som är nödvändig för att fastställa varans art, egenskaper och funktionssätt.

Ångerrätt
Vi tillämpar Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler och du kan ångra ditt köp inom 14 dagar efter uthämtat paket samt bli återbetald köpesumman. För att ångra ditt köp skall ett mail med ordernummer skickas till info@interiadesign.se inom 14 dagar efter uthämtat paket och returneras med medföljande returfraktsedel.

Reklamation 
Interia design är inte en avtalspart och reklamationer går genom återförsäljaren av varan. Vänd dig till oss så förmedlar vi kontakt med din avtalspart.

Ditt köp omfattas av köplagen och inkluderar regleringar om defekter. Du kan reklamera fel på produkten upp till tre år efter köptillfället. 

Du måste reklamera din produkt inom "rimlig tid" efter upptäckt av varans defekt. Vi rekommenderar att du reklamerar varan så fort som möjligt och innan två månader efter defekten upptäcktes.

Du reklamerar genom att kontakta oss via e-post: info@interiadesign.se. Du kommer då att få hjälp med hela processen.

 

Byte av produkt 
Skulle du vilja byta din vara mot en annan görs det bäst genom att göra en retur och sedan lägga en ny beställning.

Återbetalning
Efter anmäld retur och vår partnerbutik har mottagit returen återbetalas summan till det kort som användes vid köpet. Om köpet är gjort med faktura kommer den att annulleras. 

Paket som inte hämtas ut
Interia design förbehåller sig rätten att debitera kostnader som uppstår för hantering av ej uthämtade paket. Avgiften för ej uthämtade paket är 149 SEK.

Lagstiftning och domstol
Svensk rätt tillämpas. Vid eventuell tvist följs Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Om en tvist uppstår önskar vi att du kontaktar oss på info@interiadesign.com så finner vi en lösning tillsammans.

-